FAQ

Vaak gestelde vragen (FAQ's)

     
De volgende vragen worden ons met enige regelmaat gesteld. Heeft u zelf een vraag? Stuur 'm aan ons op en we geven graag antwoord!

1. Werken jullie ook samen met andere stichtingen?

Zeker! Via de Landelijke Werkgroep Onderwijs Impulsis (LWOI) houden we regelmatig contact met andere stichtingen. Bovendien zorgt Impulsis voor training van bestuursleden en verdere professionele zaken. Daarnaast werkten we ondermeer samen met Stichting AFOS/De Naaste Veraf Stichting GeefGratis, Stichting Creativo en vele anderen.
U kunt hier meer lezen over de samenwerkingspartners van The Saviour's Welfare.

2. Hoeveel van mijn gedoneerde geld komt bij jullie projecten terecht?

Stichting The Saviour's Welfare is een kleinschalige stichting die volledig door vrijwilligers wordt geleid. Er zijn dus geen kosten voor huisvesting, fondswerving en dergelijke. Het bestuur streeft ernaar om niet meer dan 5% van het verworven geld te besteden aan 'noodzakelijk kwaad' als bank- en administratiekosten en dergelijke.

Iedere aan ons geschonken euro wordt verdubbeld door Impulsis. Dat betekent dat van iedere gegeven 100 euro 195 euro rechtstreeks bij het project terechtkomt. Ter vergelijking: bij grote landelijke organisaties is dat vaak 75 euro, omdat zij van het CBF tot 25% van de ingekomen giften mogen besteden aan boekhouding, kantoor en dergelijke. Bovendien hebben zij vaak geen mogelijkheden om hun projecten te laten verdubbelen door Impulsis of andere verdubbelingspartners.


3. Hoe verloopt de communicatie met Pakistan?

De voorzitter van onze stichting spreekt Urdu, de lokale Pakistaanse taal. Hij belt regelmatig met lokale leiders. Daarnaast voer het gehele bestuur een schriftelijke communicatie met de counterpart in het Engels.

4. Hoe is het project ontstaan?

Dat kunt u hier lezen.

5. Hoe kan ik helpen?

Fijn dat u wilt helpen! U leest er hier alles over.

6. Kan ik jullie projectplan lezen?

Het stichtingsbestuur hecht heel erg aan transparantie. Daarom zijn beleidsstukken zoals het projectplan voor iedereen te lezen via deze website. Klik hier om de stukken te lezen.

7. Geven jullie een blad uit?

We willen graag zo veel mogelijk geld direct aan de orde mensen in Pakistan geven. Daarom geven we geen blad uit, dat zou immers veel geld kosten. Wel komt er regelmatig een digitale nieuwsbrief uit. Deze ontvangt u eenvoudig in uw e-mailbox door u aan te melden. U kunt zich natuurlijk op ieder gewenst moment weer eenvoudig afmelden.

8. Wat zijn jullie bankgegevens?

Giften kunt u overmaken naar bankrekeningnummer NL 82 RABO 123 921 317 (Rabobank Flevoland) ten name van Stichting the Saviour's Welfare te Dronten. Als u de nieuwsbrief wilt ontvangen naar aanleiding van uw gift, vermeldt dan uw mailadres bij het opmerkingenveld bij uw overschrijving. 

Het is ook mogelijk om op andere wijzen te schenken. 

9. Kan ik een acceptgirokaart ontvangen?

Nee, dit is niet mogelijk. Voor het verzenden van acceptgirokaarten is een duur abonnement van de bank nodig. Omdat wij uw geld zo efficient mogelijk willen besteden, zullen we deze hoge kosten voor het verzenden en verwerken van acceptgirokaarten niet uitgeven. U kunt ons wel steunen door een overschrijvingskaart van uw eigen bank te gebruiken of via Telebankieren een gift over te maken (zie vraag 8 voor de bankgegevens). De kosten voor machtigingen ligggen veel lager en dat is wel mogelijk (zie vraag 5).

10. Zijn jullie aangesloten bij CBF of hebben jullie een CBF-keurmerk?

Een CBF-keurmerk kost een goed doel vele duizenden euro's per jaar. Dat vinden wij jammer en om die reden hebben wij geen keurmerk van het CBF. In de praktijk komt bij onze stichting overigens veel meer van het geschonken geld terecht bij het goede doel dan goede doelen die bij CBF zijn aangesloten. Dit kan onder meer omdat we geen betaalde medewerkers in Nederland of kantoren te onderhouden hebben. Dat maakt het hebben van een keurmerk van CBF ook relatief.

De kwaliteit van ons werk wordt gegarandeerd door de samenwerking met Impulsis, die ons werk volgens strenge normen controleert.

Terug  

Laatst aangepast op donderdag, 26 november 2015 14:23
 

Helpt u ook mee? ~ Bankrekeningnummer NL 82 RABO 123 921 317, Dronten ~ Stichting The Saviour's Welfare

Webdisign H.L.& J.R.

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20