NOODHULP- ACTIE SLACHTOFFERS BOMAANSLAG LAHORE

Drontense stichting The Saviour’s Welfare vraagt om gebed en financiële steun

Het zal u en jou vast niet ontgaan zijn. Op Eerste Paasdag was er in Pakistan in Lahore een bomaanslag waarbij 72 mensen om het leven kwamen, waarvan 29 kinderen en ook ruim 300 mensen gewond raakten.
De aan Taliban-verwante organisatie bevestigde dat het een doelbewuste aanslag tegen christenen was. Zij wisten dat de arme christen na de Paasvieringen vaak samenkomen in parkjes om na te praten over het Paasfeest. Ze zijn arm en een openbaar park met speeltoestellen is de enige mogelijkheid tot wat ontspanning voor de kinderen. De mensen waren juist opgelucht dat de Eerste Paasdag in de kerken zonder incidenten was verlopen.
Ook deze vier prachtige tieners uit 'onze' gemeente, The Saviour's Church kwamen om het leven. Getallen krijgen dan ineens een gezicht en een naam:  Suman, Arooj, Salamat en Janaid (v.l.n.r.). Hoe verdrietig voor deze families en kerken om deze mooie jonge mensen te moeten missen! 

In 2006 werd in Dronten stichting The Saviour’s Welfare opgericht. In 2011 werd dankzij hulp van vele Drontenaren, kerken, stichting AFOS en ook Edukans  in een Pakistaanse sloppenwijk in Lahore (Khaliq Nagar) een multifunctioneel wijkgebouw gerealiseerd (school, kerk en naaicentrum voor werkgelegenheid). Inmiddels krijgen daardoor 120 kinderen al 5 jaar lang onderwijs i.p.v. dat zij in de kinderarbeid werkzaam moeten zijn.  In 2012 er tegenover door MAX Maakt Mogelijk het MAX Health & Oldfellowship, een gezondheidscentrum en ontmoetingsplek voor ouderen. De veiligheidssituatie is afgelopen jaren verslechterd in maart 2015 werden ook al 3 naburige kerken getroffen door een bomaanslag. De angst onder de mensen is groot.

Op dit moment kloppen velen van de 300 gewonden aan om medische hulp bij het MAX Health centre van stichting The Saviour's Welfare. Na een korte behandeling op spoedeisende hulp worden de arme patiënten namelijk veelal te vroeg ontslagen uit de (slechte) overheidsziekenhuizen. We willen hen graag goede medische zorg bieden, zolang ze die nodig hebben. Daarvoor is (in eerste instantie) 10.000 euro nodig voor 300 mensen. Voor meer info kunt u contact opnemen zodat wij u een nader uitgewerkt en 9 pagina's tellend projectplan kunnen toesturen als u wil meehelpen aan deze actie. 
Wie helpt het stichting The Saviour's Welfare mogelijk te maken om deze mensen niet naar huis te hoeven sturen, maar de zorg te bieden die ze zo nodig hebben?

NL82 RABO 0123 9213 17 t.n.v. Stichting The Saviour's Welfare
i.v.m. aftrekbaarheid van grotere giften kunt u uw gift ook overmaken via:
NL93 RABO 0348191715 t.n.v. Diaconie Dronten Noord  ovv Gift Noodhulp Pakistan 2016

Laatst aangepast op dinsdag, 05 april 2016 08:42
 

Helpt u ook mee? ~ Bankrekeningnummer NL 82 RABO 123 921 317, Dronten ~ Stichting The Saviour's Welfare

Webdisign H.L.& J.R.

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20