Mazelen vaccinatie 4 mei 2013

Op dit moment heerst er een Mazelen-epidemie in Pakistan. Veel kinderen sterven hieraan. Het is vreselijk als kinderen overlijden omdat ze niet gevaccineerd zijn of ouders een vaccinatie niet kunnen betalen. Daarom heeft de medische staf van de Saviours in Khaliq Nagar, vandaag een gratis vaccinatie tegen de mazelen georganiseerd. Meer dan 600 kinderen hebben deze vaccinatie gekregen. Mensen waren ons hier heel dankbaar voor. Op een gegeven moment zijn ze zelfs gaan bidden voor omroep Max en voor onze Stichting. klik hier voor foto's

 28

Dag allemaal,
Hier zijn de foto's van de bijeenkomst van familieplanning van 19 maart 2013, een sessie voor de vrouwen en de mannen. Deze werd georganiseerd in het MAXhuis en en is gehouden door Dr. John en zijn assistente. Op de foto's kunnen jullie zien dat de mensen na de sessies ook een maaltijd hebben gekregen. Volgens Dr. John is de bijeenkomst heel erg gewaardeerd door de mensen. Ze hebben veel geleerd over familieplanning, in andere woorden wat voor rol familieplanning speelt in de ontwikkeling van hun gezin, en waarom dit noodzakelijk is in Pakistan. Ook met betrekking tot religie werden vragen over familieplanning uitgelegd. Daarom heeft Dr. John de dominee en de kerkelijke ouderlingen uitgenodigd.Ik vind het wel slim van Dr. John. Want in zo'n maatschappij vertrouwen mensen meer op religieuze leiders dan een wetenschappelijke begeleider. Dr. John vond in ieder geval dat mensen meer van dit soort bijeenkomsten willen in Khaliq Nagar. Eigenlijk heeft hij wel gelijk, maar hoe? Dat weet ik niet. Maar in ieder geval heel veel dank namens Dr. John op naam van Khaliq Nagar aan al onze donateurs. (Speciale gift van de Soroptimisten Dronten). Jullie allemaal ook heel erg bedankt om dit allemaal mogelijk te maken.

Groetjes, Sylvester.

Klik hier voor de diashow.


 Noodhulpaktie

“In januari / februari 2013 heeft de stichting een noodhulpactie voor een persoonlijke situatie gehouden. De noodhulpactie heeft veel mensen in het hart geraakt. We zijn stil en dankbaar voor alle giften die we in de afgelopen weken mochten ontvangen en zullen deze naar beste kunnen gebruiken. Via deze weg willen we iedereen die heeft gegeven bedanken! De komende maanden zal duidelijk worden hoeveel er nodig is voor directe hulp; wanneer blijkt dat we meer giften hebben ontvangen, dan zal het bestuur het overige aanwenden voor ons project.
Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we op onze website geen nadere mededelingen doen over de vorm en de omvang van de hulpactie, maar uiteraard willen we graag verantwoording afleggen aan de vele gevers. Wanneer u heeft bijgedragen aan de noodhulpactie, dan kunt u via {mailadres} een verantwoordingsverslag opvragen.”

Met vriendelijke groet,  Roelof Siepel, penningmeester

 

Helpt u ook mee? ~ Bankrekeningnummer NL 82 RABO 123 921 317, Dronten ~ Stichting The Saviour's Welfare

Webdisign H.L.& J.R.

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20