Bedrag voor Pakistan verdubbeld

Bestuur van Saviour's Welfare  met het eindbedrag voor Pakistan

Dronten - Een ambulance, naaimachines, een bibliotheek en schoolmaaltijden voor de kinderen. Voor het project in Lahore in Pakistan heeft de Drontense stichting The Saviour's Welfare van de Wilde Ganzen 55 procent bovenop de 13.000 euro die de stichting zelf bij elkaar bijeen bracht gekregen. Een totaalbedrag van 20.700 euro.
De stichting verzette zelf veel werk om geld voor Lahore binnen te krijgen. Kerken, scholen, de Trekkersdiensten in Staverden, Kreativo, Odd Fellows en particulieren ondersteunden met hun bijdrage dit project. Het zo bijeengebrachte bedrag van ruim 13.000 euro is door de Wilde Ganzen verhoogd tot 20.700 euro.

Voor dit geld is inmiddels een ambulance gekocht. Zodat vrouwen een eigen inkomen kunnen genereren, zijn er twintig naaimachines aangeschaft. De basisschool in Lahore heeft nu een bibliotheek en een eetgelegenheid voor schoolmaaltijden voor de kinderen. Zij kwamen tot voor kort met een lege maag naar school. Nu ze elke dag een eenvoudige maar voedzame maaltijd krijgen, gaan de prestaties enorm naar boven.

Er zal binnenkort nog een speelplaats met speeltoestellen aangekocht worden van het verkregen geld. De kinderen wonen in een onveilige sloppenwijk. Straks kunnen ze in een omheinde ruimte spelen.
Het project in Pakistan is door CMO (Centrum Mondiale Ontwikkeling) in Lelystad uitgekozen met nog zeven andere Flevolandse projecten. CMO keek hierbij naar bezieling en drijfveren van mensen achter deze projecten en welke Milleniumdoelen ze haalden. Informatie hierover staat op de website van de stichting The Saviour's Welfare.

Bron: De Flevopost


 

Helpt u ook mee? ~ Bankrekeningnummer NL 82 RABO 123 921 317, Dronten ~ Stichting The Saviour's Welfare

Webdisign H.L.& J.R.

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20